top of page

Historien om Denim


Året er 1853 og Amerika er stadig et vildt vesten, men industrialiseringen var begyndt at blomstre. Jernbanen, miner, dampmaskiner var nogle af disse industrier som blomstrede. Jakob David ville udvikle tøj, der kunne holde til det hårde arbejde i fx minerne. Derfor så han på, hvorledes et heste tæppe var vævet og hvorledes bukserne kunne styrkes. På denne måde kom idéen frem til at producere metalnitten, som sidder i siden ved lommen. Desværre havde han ikke økonomisk mulighed for at oprette denne idé, så han tog kontakt til Levi Strauss. Hvis Levi ville være økonomisk støtte til disse metalnitter ville han gøre ham partner i sit firma. Så i 1873 søgte de om patent til verdens første par jeans.

Denim er nærmest blevet et synonym for Amerika og især Levis har været med til at gøre USA til en kendt Denim nation.

Denim stoffet og materialet er utroligt slidstærkt, hvilket også er grunden til, at det i mange år og siden begyndelsen har været gode som arbejdsbukser. Op gennem tiden er synet på det kraftige materiale ændret sig fra at være arbejderklasse bukser til nu også at være forretningsmænds outfit. Men selv tidligt i 1900-tallet følger Levi´s med i modens og tidens gang. Der bliver udviklet børnetøj samt kvindedragter i denim. Men i 1950 blev det på nogle skoler forbudt at iføre sig denim på skolerne, fordi lærerne var bange for, at børnene ikke længere ville have autoritet, eftersom det tit og ofte var forbrydere og bøller, der havde denim bukser på.

I sin tid og set i traditionelt syn er denim vævet i 100 procent bomuld. I nutidens denimmateriale er der mange forskellige typer metervarer i hvor bomuld ofte blandes med syntetiske fibre, såsom elastan til at give en stretch effekt samt polyester kan være anvendt som skudgarn, da det giver 3D effekter bedre hold i vask.

Denim samt i daglig tale cowboystof er ikke en sjældent style på catwalken og mange store modehuse bruger flittigt det kraftige og slidstærke materiale i deres kollektioner.

Den dag i dag bliver denim produceret meget mere bæredygtigt end det blev før i tiden.


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic

© 2015 by THOUSAND.

bottom of page